AMSTERDAM - Lleyton Hewitt heeft maandag tijdens het tennistoernooi van Las Vegas verrassend eenvoudig afgerekend met Marat Safin.

De Australische titelverdediger won binnen een uur met 6-2, 6-1 van de Rus, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten. Safin was niet in goeden doen en produceerde 31 onnodige fouten.

"Ik ben niet in vorm en dan is het altijd moeilijk als je tegen Lleyton Hewitt speelt", ondervond de Rus, die is afgezakt naar de 87e positie op de wereldranglijst. In beide sets wist Hewitt twee keer de service van Safin te breken. "Je weet het nooit bij Marat. Hij had het moeilijk, maar dat kan bij hem in één keer omslaan."

Canas

Guillermo Canas en Nicolas Kiefer bereikten net als Hewitt de tweede ronde in Las Vegas. De als vierde geplaatste Argentijn was met 6-3, 7-6 (3) te sterk voor Thomas Johansson. Kiefer (8) versloeg zijn Duitse landgenoot Benjamin Becker met 6-4, 6-3.

In de tweede ronde neemt Kiefer het op tegen Sam Querrey, die Sebastien Grosjean met 6-2, 4-6, 7-6 (8) versloeg. De Amerikaan kreeg een matchpoint tegen, maar hij besliste het duel uiteindelijk op zijn vijfde wedstrijdpunt.

Overige uitslagen Las Vegas:

Evgeny Korolev (Rus) - Sergio Roitman (Arg) 6-4, 4-6, 6-3
Robby Ginepri (VS) - Xavier Malisse (Bel) 2-6, 6-3, 6-4