EINDHOVEN - Nordin Amrabat speelt de komende vier seizoenen voor PSV. De 20-jarige middenvelder, die maandagavond bij de Eindhovense ploeg tekende, komt in juli over van VVV-Venlo.

Daar maakte hij dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door.

Heerenveen

Ook Heerenveen was in de markt om de aanvallende middenvelder binnen te halen. Amrabat koos uiteindelijk voor de landskampioen. "Het is snel gegaan. Twee seizoenen geleden speelde ik nog bij de amateurs van FC Omniworld", reageerde een dolblije Amrabat maandagavond op de nieuwe stap in zijn nog korte carrière.

"VVV en sc Heerenveen waren ook al tot een akkoord gekomen, maar toen PSV concreet werd, hoefde ik niet lang na te denken. PSV is een droomclub voor mij en ik ben enorm blij dat ik daar de komende seizoenen mag spelen", zei hij over zijn keuze.

Felicitaties

Amrabat kreeg direct de felicitaties van de huidige PSV-trainer Sef Vergoossen en zijn toekomstige baas Huub Stevens. Ook Ibrahim Afellay en Ismail Aissati meldden zich bij hem. "Die spelers ken ik natuurlijk van Jong Oranje, maar ook Dirk Marcellis is voor mij geen onbekende."

Nordin Amrabat begon zijn carrière bij HSV Zuidvogels. Via de jeugd van Ajax en SV Huizen kwam hij bij FC Omniworld terecht. Bij VVV-Venlo was hij aan zijn eerste seizoen bezig. Hij maakte tot nu toe acht competitietreffers voor de Limburgse club.