LAKE PLACID - Nicolien Sauerbreij heeft haar imposante serie podiumplaatsen dit seizoen in wereldbekerwedstrijden maandag niet kunnen voortzetten.

De Amsterdamse snowboardster eindigde bij de wereldbeker parallelreuzenslalom in Lake Placid als zevende. De Russische Svetlana Boldikova won de wedstrijd in Amerika.

In de strijd om de eindzege in het wereldbekerklassement liep Sauerbreij weinig averij op. De Nederlandse zag als nummer één van dat klassement haar directe concurrente Heidi Neururer weliswaar als derde finishen, maar aan het einde van het seizoen kan het slechtste resultaat worden weggestreept.

Minste resultaat

Sauerbreij won dit seizoen drie keer, eindigde twee keer als tweede en greep drie keer brons. Ze eindigde slechts twee keer naast het podium. De zevende plaats van maandag is tot nu toe haar minste resultaat.

Er staan nog twee wereldbekerwedstrijden op het programma. Het gat tussen Sauerbreij en Neururer is na aftrek nog altijd 880 punten.

Marieke Sauerbreij slaagde er maandag niet in door de kwalificatie heen te komen. Ze eindigde in de eerste ronde als 35e.