DUBAI - Titelverdediger Roger Federer is al in de eerste ronde van het tennistoernooi in Dubai uitgeschakeld.

De 26-jarige Zwitserse favoriet verloor maandag in de Verenidge Arabische Emiraten in drie sets van de ongeplaatste Brit Andy Murray: 7-6 (8-6) 3-6 4-6. De partij duurde nog geen twee uur.

In de zomer van 2004 vloog Federer er voor het laatst in de eerste ronde uit. In Cincinnati bleek toen de Slowaak Dominik Hrbaty overwacht te sterk.

Bijna een jaar geleden verloor de aanvoerder van de wereldranglijst in Indian Wells ook zijn openingspartij, tegen de Argentijn Guillermo Canas, maar dat was in de tweede ronde na een bye in de eerste.

Murray

Murray, die dit seizoen al twee titels veroverde, speelde maandag de wedstrijd van zijn leven. "Elke keer dat je op de baan tegenover iemand als Federer staat, is dat een eer. Ik ben er steeds iets beter van geworden.", zei de 20-jarige Schot, die in de eerste set twee setpoints onbenut liet maar daardoor niet van slag raakte.

"Mijn service was geweldig. Ik denk dat-ie de hele partij geen breekkans heeft gehad. Ik vraag me af hoe vaak hem dat is overkomen in zijn loopbaan."