ZEIST - In de arbitragezaak van de Braziliaan Afonso Alves tegen AZ zal getuigenverhoor plaatsvinden. Dat heeft de KNVB maandag gemeld. Beide partijen is verzocht om data van verhindering door te geven waarna de zaak op de agenda in Zeist komt.

Door middel van het getuigenverhoor wil het kamp-Alves aantonen dat het contract dat Alves op 23 december bij AZ ondertekende, niet rechtsgeldig is. De verbintenis zou ontbindende clausules bevatten. De Alkmaarse club bestrijdt dat.

De voormalige topscorer van SC Heerenveen kreeg eind januari in een tussenvonnis van de arbitragecommissie van de KNVB vier weken de tijd om getuigen te vinden die zijn standpunt onderbouwen.

Indien Alves de zaak wint, kan hij een flinke schadeclaim tegen AZ indienen. De Zuid-Amerikaan speelt inmiddels voor het Engelse Middlesbrough.

Klacht

Bij de FIFA loopt een klacht die AZ tegen Alves heeft ingediend. De Alkmaarse club wil onder meer een forse schadevergoeding van hem wegens contractbreuk.

De verwachting is dat de wereldvoetbalbond pas een beslissing in deze zaak neemt nadat de arbitragecommissie van de KNVB een definitieve uitspraak heeft gedaan.