MADRID - Aanvaller Arjen Robben moet bij Real Madrid rekening houden met een herstelperiode van drie tot zes weken. Dat heeft de medische staf van de Spaanse koploper maandag bekendgemaakt na nader onderzoek van de enkelblessure bij de Nederlandse international.

Robben werd zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Recreativo Huelva (3-2) uit de wedstrijd geschopt. Zijn enkel is zwaar gekneusd.

De vleugelspits, die in zijn eerste seizoen bij Real Madrid wordt achtervolgd door blessureleed, sprak van een mokerslag. "Ik schrok me echt dood na die overtreding. Het voelde meteen niet goed aan. Ik had juist alles net weer op de rails."

Spijt

Boosdoener Quique Alvarez betuigde spijt na zijn woeste charge die hem de rode kaart opleverde. "Het was de slechtste dag in mijn professionele loopbaan", liet hij weten. "Het was een zware fout van mij. Ik voel me verschrikkelijk, maar ik had geen slechte bedoelingen."

Indruk

Robben kwam vorig seizoen voor een bedrag van 36 miljoen euro over van Chelsea. Door blessures was hij dit seizoen pas zes keer basisspeler in de competitie. Mede dankzij andere trainingsmethoden maakte hij de laatste weken een steeds betere indruk.

Robben mist onder meer de return tegen AS Roma in de achtste finales van de Champions League. Real Madrid moet woensdag in het eigen stadion een achterstand van 1-2 goed maken.