MADRID - Arjen Robben mist de Champions League-wedstrijd van zijn club Real Madrid tegen AS Roma, komende woensdag. De Nederlander werd zaterdag tijdens het gewonnen competitieduel met Recreativo Huelva (2-3) onderuit geschopt.

Quique Alvarez kreeg hiervoor een rode kaart. Robben verliet enkele minuten later het veld met een flinke kneuzing in zijn linkerenkel.

De aanvaller ondergaat maandag een scan. Robben noemde de tackle van Alvarez zondag in de uitzending van het tv-programma Studio Voetbal "een aanslag". "Ik schrok me echt dood. Dat het niet goed is, is wel duidelijk."

Mokerslag

De blessure komt als een "mokerslag" voor de oud-PSV'er. Robben was net een paar weken hersteld van een langdurige spierblessure. "Ik had alles net weer op de rails, ben een andere weg ingeslagen, met andere trainingsmethoden."

Hoe lang zijn revalidatie nu gaat duren, is nog niet zeker, maar Robben mist volgens de medische staf in ieder geval ook de competitiewedstrijd tegen Espanyol komend weekeinde.

Goed maken

Real Madrid moet woensdag in Madrid de 2-1-nederlaag van twee weken geleden goed maken om bij de laatste acht van het Champions League-toernooi te komen.

Bij de Spanjaarden ontbreken ook de geblesseerde Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder. Royston Drenthe viel tegen Huelva uit met een gekneusde bovenbeenspier, maar trainde zondag al weer grotendeels met de groep mee.