ROME - Koploper Internazionale heeft zondag in de Italiaanse voetbalcompetitie voor het eerst dit seizoen verloren. De club uit Milaan struikelde over middenmoter Napoli: 1-0.

De hoofdrol in het duel in Napels was voor Inter-doelman Julio Cesar. De uitkomende Braziliaan verzuimde een lange bal weg te maaien, waarna de bal in de voeten van Marcelo Zalayeta belandde. De Uruguyaan kon de bal zo in een leeg doel tikken.

Cesars avond werd nog erger toen hij bestraft werd met een strafschop voor het neerhalen van een Napoli-speler. De getergde doelman revancheerde zich enigszins door de door Zalayeta genomen penalty te stoppen.

AS Roma

AS Roma profiteerde van het puntenverlies van Inter. De Romeinen wonnen zelf zaterdagavond eenvoudig van Parma. De nummer twee van de Italiaanse Serie A boekte een zege van 4-1 en is Inter tot op zes punten genaderd.

Alberto Aquilani, Francesco Totti en Mirko Vucinic maakten de doelpunten voor AS Roma. Giulio Falcone passeerde zijn eigen doelman. AS Roma heeft zes punten minder dan koploper Internazionale, dat zondag op bezoek bij Napoli gaat.

AC Milan

Subtopper AC Milan liet punten liggen in het thuisduel tegen middenmoter Lazio: 1-1. Beide doelpunten vielen pas in de tweede helft.

Lazio kwam tien minuten na rust op voorsprong door een goal van Rolando Bianchi. Een door Massimo Oddo benutte strafschop voorkwam een nederlaag voor de Milanezen. AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf viel vlak voor rust geblesseerd uit.

Fiorentina

Fiorentina heeft zondag Juventus op eigen veld verrast: 2-3. De bezoekers uit Florence maakten de winnende treffer ver in blessuretijd.

Pablo Osvaldo was de matchwinner, maar vervolgens ook de schlemiel. Hij was zo blij met zijn goal dat hij zijn shirt uittrok, zijn tweede gele kaart incasseerde en dus rood kreeg.

Internazionale

Nummer drie Juve staat nu al 13 punten achter op koploper Internazionale. Die ploeg gaat zondagavond op bezoek bij Napoli. Het verschil tussen Juventus en nummer vier Fiorentina is nog maar een punt.

Zondag kwam Fiorentina voor door een doelpunt van Massimo Gobbi, waarna Mohamed Sissoko en Mauro Camoranesi Juventus op voorsprong zetten. Papa Waigo N'Diaye, een kwartier voor tijd, en Osvaldo kantelden vervolgens het duel.