GRONINGEN - Heracles Almelo boekte zondagmiddag een meer dan verdiende zege op FC Groningen: 1-2. Vanaf de aftrap waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar lange tijd vergat Heracles de vele kansen die het kreeg te benutten.

Uiteindelijk was het Srdan Lakic die het lusteloos spelende FC Groningen toch in rouw dompelde.

Heracles zag vlak voor de aftrap Rob Maas nog afvallen. De routinier kampte de hele week al met een onwillige hamstring, leek op tijd fit, maar moest na de warming-up toch afhaken.

Brutaal

De omzetting deerde Heracles geenszins, want de ploeg begon brutaal met twee kansen voor Everton binnen vier minuten. Eerst stuitte de Braziliaan, na een knappe solo van Gonzalo Garcia-Garcia, op doelman Brian van Loo. Een minuut later mikte hij net over na wederom voorbereidend werk van Garcia-Garcia.

FC Groningen kwam er opvallend genoeg niet aan te pas, maar nam wel een voorsprong. Heracles-speler Kai Michalke verlengde de bal ongelukkig op Berry Powel, die uit de draai fraai binnenschoot.

Het was de eerste en enige doelpoging van de thuisclub - die topscorere Marcus Berg miste door een rugblessure - voor rust, want Heracles bleef beter.

Everton

Na een klein kwartier resulteerde dat in de gelijkmaker van Everton, die een voorzet van Michalke bij de tweede paal binnenkopte. Bij het begin van de tweede helft leek FC Groningen eindelijk bij de les te zijn.

Invaller Mark-Jan Fledderus werd direct gevaarlijk met een schot, maar daarna was Heracles opnieuw gevaarlijker.

Lakic

De 1-2 kwam er uiteindelijk toch via een intikker van Lakic, die een vrije trap van Robbert Schilder bij de eerste paal handig achter Van Loo werkte.

Daarna drukte FC Groningen nog wel en kreeg het ver in blessuretijd via Powel nog een uitstekende kans, maar de spits kopte over.