ZWOLLE/BREDA/KERKRADE - FC Zwolle heeft zaterdag in eigen stadion Vitesse verrast. NEC en NAC speelde echter gelijk en Roda JC kwam pas laat op de eindstand van 1-0.

De gepromoveerde ploeg FC Zwolle versloeg de Arnhemse subtopper met 1-0. Na drie wedstrijden heeft Zwolle al vijf punten.

De zege was verdiend. Zwolle kreeg in de eerste helft de beste kansen. De ploeg was ook beter dan Vitesse. Dat leidde in de 58e minuut tot de 1-0 door Richard Roelofsen. Zwolle bleef de wedstrijd in handen houden, terwijl Vitesse onmachtig was en amper kansen kreeg. Stefanovic van Vitesse kreeg rood in de laatste minuut, na zijn tweede gele kaart. Na Ajax (vorige week zondag) was het de tweede nederlaag van Vitesse.

NEC en NAC gelijk

Met een negatieve speelwijze heeft NEC zaterdagavond een punt weggekaapt bij NAC. NAC-NEC eindigde in 0-0, omdat de thuisclub voor rust de kansen miste en in de tweede helft geen meter ruimte meer werd gegund. Het betekende voor NAC het derde gelijkspel op rij.

Roda wint pas laat

Ook Roda JC liet weinig interessants zien. De club leek zaterdagavond te kort de passie aan te spreken om een overwinning te boeken tegen Willem II. Voor rust waren de Tilburgers zelfs heer en meester en gaven zij geen kans weg tegen de slappe Limburgers. Daarna speelde de thuisclub, zonder te overtuigen, met meer enthousiasme. Dat leidde tot verschillende kansen, maar pas in de 88ste minuut tot een doelpunt van Anastasiou uit een vrije trap: 1-0.