MEMPHIS - Het moederschap heeft de tenniskwaliteiten van Lindsay Davenport nauwelijks aangetast. De 31-jarige Amerikaanse, die in juni vorig jaar haar eerste kindje baarde, won zaterdagavond het toernooi van Memphis.

Ze mepte in de finale de 19-jarige Wit-Russische Olga Govortsova in twee sets van de baan: 6-2 6-1. Davenport boekte haar 55e profzege.

De Spanjaard Nicolas Almagro schreef het toernooi van Acapulco in Mexico op zijn naam. Hij verraste in de finale de Argentijnse topfavoriet David Nalbandian: 6-1 7-6.

Bij de vrouwen zegevierde de Italiaanse Flavia Pennetta. Ze won de finale in drie sets van de pas 18-jarige Alize Cornet uit Frankrijk: 6-0 4-6 6-1.

Opmars

Davenport is sinds haar rentree met een opmerkelijke opmars bezig. Tijdens haar zwangerschap zakte de voormalige nummer één van de wereld naar de 234e plaats op de wereldranglijst.

Inmiddels is ze alweer geklommen naar de 46e plaats en ze zal door haar zege in Memphis zeker verder stijgen. "Toen ik hier door de eerste ronde kwam, groeide mijn zelfvertrouwen", zei Davenport.

Dat was te merken in de finale, waarin ze Govortsova geen schijn van kans gaf. In precies een uur was ze klaar met de jonge Wit-Russin. Davenport steeg met haar 55e toernooiwinst ook een plaatsje op de ranglijst aller tijden.

Ze passeerde Monica Seles en bezet nu samen met de Britse Virginia Wade de zevende plaats. De onbedreigde nummer één is Martina Navratilova met 167 toernooizeges in het enkelspel.

Almagro

Almagro ontpopt zich dit jaar als een gravelspecialist. Hij won dit jaar al veertien partijen op de gemalen klei als ondergrond. De Spanjaard versloeg in de finale een man in vorm, want Nalbandian pakte vorig weekeinde nog de toernooiwinst in Buenos Aires en was al tien partijen op rij ongeslagen.

De nummer acht van de wereld erkende na zijn nederlaag het meesterschap van Almagro. "Hij verdiende de winst. Ik liet hem de wedstrijd controleren en was niet bestand tegen zijn erg goede service."