MADRID - Real Madrid staat weer stevig op kop in de primera division. De kampioen won de uitwedstrijd bij Recreativo Huelva (2-3) en kreeg ook nog eens hulp uit onverwachte hoek. Stadgenoot Atletico versloeg namelijk Barcelona: 4-2.

Real Madrid vergrootte de voorsprong op Barcelona tot vijf punten. De lijstaanvoerder boekte bovendien de eerste zege in vier duels.

Real Madrid verloor in de twee vorige competitieduels van Real Betis en Getafe. AS Roma bleef de kampioen van Spanje de baas in de Champions League.

Robinho had een groot aandeel in de zege van Real Madrid. De van een blessure herstelde Braziliaan scoorde tweemaal. Raul tekende voor het eerste doelpunt van de koploper, die in de slotfase tegen negen man speelde.

Bij Recreativo Huelva kregen Luis Beto en Quique Alvarez de rode kaart. Real Madrid finishte met tien man omdat Sergio Ramos twee keer een gele kaart in ontvangst nam.

Blessures

Real Madrid speelde zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder.

Robben

Royston Drenthe en Arjen Robben begonnen in de basisformatie. Drenthe bereidde het eerste doelpunt van Raul voor.

Robben, die ook nog een gele kaart incasseerde, liep in de tweede helft een enkelblessure op. Hij werd in de tweede helft onderuit geschopt door Quique Alvarez, die daarvoor rood kreeg.

Enkele minuten later verliet Robben het veld met een flinke kneuzing in zijn linkerenkel. Hij mist vrijwel zeker het Champions League-duel tegen AS Roma komende woensdag.

Ook Royston Drenthe viel geblesseerd uit. Hij had last van een kneuzing in zijn bovenbeen.

Valencia

Trainer Ronald Koeman boekte met Valencia een nederlaag na twee zeges en twee remises. Hij verloor met 2-0 bij Espanyol en blijft steken op de negende plaats. Luis Garcia scoorde twee maal voor Espanyol, de laatste uit een strafschop.

Valencia-middenvelder Hedwiges Maduro moest in de 80e minuut het veld verlaten na een tweede gele kaart. Ook Koemans assistent Tony Bruins Slot werd even later door de scheidsrechter weggestuurd.

Ronaldinho

Ronaldinho bezorgde Barcelona de openingstreffer in de uitwedstrijd bij Atletico Madrid (1-0). De Catalanen verloren in de slotfase van de eerste helft echter de regie over de wedstrijd. Sergio Aguero en Maxi Rodrigues sloegen namens de thuisclub nog voor rust toe.

Barcelona liep ook in de tweede helft achter de feiten aan. Diego Forlan en opnieuw Aguero vergrootten de voorsprong tot 4-1. Samuel Eto'o bepaalde een kwartier voor tijd de eindstand op 4-2.