DOETINCHEM - Het degradatieduel tussen de De Graafschap en Willem II heeft zaterdag een verrassende 2-1 zege op voor de bezoekers uit Tilburg.

De thuisclub, die in de eerste helft veel sterker was, nam de leiding door een treffer van Niklas Tarvajärvi, maar het slim counterende Willem II greep de zege door doelpunten van Rydell Poepon en Frank Demouge.

Door de zege verliet Willem II de laatste plaats.

Boetekleed

Jan de Jonge, coach van De Graafschap, trok zaterdag na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Willem II (1-2) het boetekleed aan. Hij betreurde de rode kaart die hij in de slotfase kreeg na een heftig protest tegen scheidsrechter Roelof Luinge. Die had in zijn ogen moeten fluiten voor een overtreding tegen Lasse Schöne.

"Het was niet slim van mij. Ik had mijn mond moeten houden'', zei De Jonge, die de wedstrijd in de tweede helft betitelde als een martelpartij.

De trainer van De Graafschap voelde zich beroerd door de onverdiende nederlaag en de vervelende gevolgen voor de stand op de ranglijst, maar was trots op het spel dat zijn ploeg in de eerste helft had laten zien. "Als we de 2-0 gescoord hadden, waren we de terechte winnaar geweest.''

Jonker

Andries Jonker, de trainer van Willem II, was het eens met De Jonge.

"We hebben onverdiend gewonnen. In de eerste helft werden we onder de voet gelopen. Vaak was het dit seizoen andersom en kregen we te weinig. Dus nemen we de drie punten heel graag mee naar Tilburg.''