GENT - De Omloop Het Volk is traditioneel de opening van het klassiekerseizoen. De tweede ploeg van Nederland, Skil-Shimano, maakt naast de Rabobank zijn opwachting aan de start in Gent. "Wij zijn hier om aan te vallen", zeggen de coureurs Floris Goesinnen en Roy Curvers eensgezind tegenover NUsport.

"Een ploeg als Skil moet bij wedstrijden als deze zichzelf goed in de kijker rijden. Dat doe je door bij elke ontsnapping mee te zitten", legt de eerstejaars prof Curvers uit.

De weersomstandigheden in de Vlaamse heuvels speelt de ploeg in de kaart. De harde wind is volgens Curvers in het voordeel van de jongens die niets te verliezen hebben. "De grote namen zullen toch voorzichtiger rijden."

Ook Goesinnen, de renner waar Skil na de afzegging van routinier Maarten den Bakker zijn pijlen op richt, is van mening dat de harde wind in het voordeel van Skil is. "Mede omdat de heuvels dit jaar dichter op de finish liggen, krijgen ontsnappers bij harde wind een goede kans. Aanvallen is dus het devies."

ZIE OOK:
Floris Goesinnen klaar voor Omloop
‘Vlaamse opening is een droom’
Den Bakker niet in de Omloop