BRUSSEL - De Belgische voetbalbond (KBVB) heeft Lommel geschrapt van de ranglijst. Alle resultaten van de Limburgers dit seizoen in de eerste klasse zijn geannuleerd. Het failliete Lommel moet komend seizoen opnieuw beginnen in de vierde klasse, maar zal waarschijnlijk eerder al opgaan in Overpelt Fabriek, dat in de derde klasse speelt.

Bovenaan het klassement verandert er weinig door het schrappen van de uitslagen van Lommel, dat zich vorige maand al terugtrok uit de competitie. Club Brugge is sowieso kampioen, Anderlecht blijft zeker tweede. Ook wat de degradatie betreft verandert er niets: KV Mechelen is de enige afdaler in de eerste klasse. De KBVB presenteert donderdag de officiële versie van het gewijzigde klassement.

Club

Club Brugge won zondagavond met 5-2 van Lokeren. Voor de landskampioen maakte de zege niet uit. Het verlies voor Lokeren wel. De ploeg is nog in de race voor een Europees ticket. Lokeren kwam twee keer op voorsprong, maar verspeelde de gunstige marge telkens. Mendoza zorgde diep na de rust voor Brugge voor 2-2 en 2-3. Via Martens en Saternes werd het een ogenschijnlijk gemakkelijke zege (2-5).

Door de nederlaag moet Lokeren, vierde op de ranglijst uitkijken voor Sint Truiden. Die ploeg won zaterdag met 2-1 van Lierse. Het verschil is wel vijf punten.