Sportweek Online brengt elke week twee keer de mening van een Sportweek-verslaggever. Elke dinsdag en donderdag geven zij hun opinie over een actuele of relevante gebeurtenis in de sportwereld in de SW-Opinie. Vandaag hoofdredacteur Frans Lomans over de oranje seks-affaire.

Een heuse seks-affaire. Dat was nou precies het hoofdstuk dat er nog ontbrak aan het Van Gaal en Oranje-boek. Een weinig succesvolle periode in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal is nu gereduceerd tot een orgie. Het is, volgens de mensen die beweren Louis van Gaal te kennen, de druppel geweest die een overvolle emmer deed overlopen. Gelukkig dan maar dat die hoeren zich die avond meldden in dat hotel in Kopenhagen. Anders hadden we misschien nog wel vier jaar opgescheept gezeten met een ongeschikte bondscoach die, net als zijn spelers, al jarenlang het contact met de werkelijkheid kwijt is.

Even nog een voetnoot bij deze (non-)affaire. Niemand heeft er natuurlijk ene donder mee te maken wat voetballers in hun vrije tijd doen. Zolang als het niks strafbaars betreft (moord, handel in drugs) dient de journalistiek daar dan ook geen melding van te maken. Iedere in Denemarken aanwezige sportjournalist wist in grote lijnen wat er die avond voor de wedstrijd gebeurd was. Het is discreet en correct van die mensen dat ze daar geen melding van maakten. Het is daarentegen ronduit laf om er nu wel collectief op te duiken. En iedereen verschuilt zich achter een Deense krant. Of rechtvaardigt de berichtgeving door te zeggen dat dit de reden was dat Van Gaal opstapte.

Laten we, ondanks dit incident, verder gewoon met elkaar afspreken dat we niet meer publiceren welke Nederlander wanneer naar welke hoer gaat. Laat slaapkamergeheimen daar waar ze thuishoren: in hotelsuites.

Sportweek Online