ALKMAAR/BREDA/ENSCHEDE - NAC Breda doet na de overwinning van 2-0 op FC Utrecht weer mee om de plaatsen die recht geven op Europees voetbal. De Bredanaars klommen zaterdagavond naar de met FC Utrecht en Roda JC gedeelde zesde plaats op de ranglijst. In Alkmaar won AZ van Willem II.

Voor NAC opende Engelaar voor rust de score met een schitterend schot vanaf 25 meter in de kruising. Na rust stelde Bobson de zege veilig.

AZ

Bij AZ duurde het even langer dan na rust: pas in de 89e minuut werd de wedstrijd beslist. Met een doelpunt van invaller Robin Nelisse net voor het einde van de wedstrijd heeft AZ zaterdagavond in de Alkmaarder Hout Willem II verslagen: 3-2.

De triomf was enigszins geflatteerd. Willem II leidde bij rust met 1-0 door Sektoui en trof voor en na de gelijkmaker door De Cler uit een cadeau gegeven strafschop twee keer de lat door Sjoekov.

Van Nieuwstadt zette Willem II opnieuw op voorsprong, maar de ommekeer kwam toen AZ twee aanvallers extra inzette: Perez en Nelisse. Het werd 2-2 door Elkhattabi op aangeven van Perez en 3-2 door Nelisse.

Gelijkspel

FC Twente en FC Zwolle kwamen niet tot scoren, het bleef 0-0. FC Zwolle heeft daarmee weer een puntje gesprokkeld. Tijdens een tegenvallende wedstrijd werd de degradatiekandidaat amper gevaarlijk, maar de thuisploeg kon aanvallend evenmin veel ondernemen. De Enschedeërs speelden voor eigen publiek matig en moesten het hoofdzakelijk hebben van afstandsschoten.