MADRID - Real Madrid heeft zaterdagavond met Internazionale een akkoord bereikt over de transfer van voetbalgenieRonaldo. Dat heeft Real Madrid bevestigd. De 25-jarige Braziliaan gaat voor 35 miljoen euro vier jaar bij de 'Koninklijke' voetballen.

Als Ronaldo de medische keuring doorstaat, wordt hij maandag in stadion Santiago Bernabeu gepresenteerd. Hij krijgt rugnummer 11. De transfer kwam net op tijd rond, want de transfermarkt ging zaterdagnacht op slot.

In totaal is zo'n 47 miljoen met de transactie van de topvoetballer gemoeid. Inter mag ook nog een speler ter waarde van zo'n 12 miljoen euro van de Spaanse club kiezen.

Real staakte vorige week nog de onderhandelingen over Ronaldo. De Spaanse club kon niet tot een akkoord met Inter komen. Het verschil tussen vraag en aanbod was te groot. Naar verluidt wilde Madrid 12 miljoen euro betalen en daarnaast twee spelers ter waarde van 30 miljoen overdragen aan Inter. De Italiaanse club zou echter een bedrag van rond de 60 miljoen euro plus een waardevolle speler vragen.

Ronaldo, topscorer van het WK voetbal in Zuid-Korea en Japan, heeft zelf herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij weg wil bij Internazionale. Hij kwam de afgelopen drie seizoenen door blessureleed nauwelijks aan voetballen toe.