KERKRADE - Roda JC is een cruciale week met slecht spel, maareen positief resultaat begonnen. De ploeg won vrijdagavond inKerkrade met 1-0 van een uiterst mak RBC en doet nog volop mee inde strijd om Europees voetbal.

Dinsdag komen de Limburgers alweer in actie. Tegen FC Groningenhoopt trainer Vloet opnieuw drie punten te kunnen verwelkomen.Vrijdag volgt het derde duel in acht dagen, op vreemde bodem wachtdan een directe concurrent, FC Utrecht. Dan moet blijken of de viernederlagen van de laatste weken onherstelbare schade hebbenaangericht.

Roda JC kreeg vrijdagavond van RBC alle gelegenheid zich terevancheren voor die zwakke periode. Voor de tegenstander uitwest-Brabant valt er de resterende wedstrijden niets meer te winnenof te verliezen. Bovendien kon trainer Maaskant door blessures enschorsingen ternauwernood een representatieve selectie optrommelen.

Juiste hoek

RBC handelde alsof het al vervroegd vakantie had opgenomen,speelde ongeconcentreerd en was buitenproportioneel lief voor dethuisclub. Bij de 1-0, in de twaalfde minuut, mocht Sergio na eenhoekschop van Soetaers ongehinderd aanleggen. De Braziliaan koosmet zijn schuiver voor de juiste hoek.

De vroege meevaller kwam Roda JC goed van pas. De thuisclubmiste Luijpers en Sonkaya (beiden geschorst), terwijl doelmanRoorda na een aantal mindere wedstrijden naar de bank was verwezen.Kujovic maakte na vijf maanden zijn opwachting, maar werd zelden opde proef gesteld. In verdedigend opzicht kwam Roda JC geen momentin de problemen, daarvoor waren de aanvallende pretenties van RBCte gering.

Slechte spel

Roda JC vond het eenrichtingsverkeer wel prettig, maar verzuimdezelf de gemakkelijk verkregen voorsprong snel uit te bouwen.Anastasiou blunderde na een voorzet van Soetaers, De Ron reageerdegoed bij een schot van Sergio. Vloet probeerde het na ruim een uurspelen met Cristiano voor Anastasiou, maar ook die wissel kon hetslechte spel geen nieuwe impulsen geven.

Roda JC kroop in de tweede helft achteruit en geraakte in deslotfase zelfs nog in de problemen bij een schot van Wooter. Vloethoopt uit de overwinning de noodzakelijke motivatie uit te puttenvoor het zware slot van de competitie.