DEN HAAG - De supporters van voetbalclub ADO Den Haag zijn woedend op de gemeente Deventer. Die wil zondagmiddag niet meer dan ADO-aanhangers toelaten in het stadion tijdens Go Ahead Eagles - ADO Den Haag, terwijl achthonderd tot duizend supporters van de Haagse profclub van plan zijn om daar het kampioensfeest te vieren.

I. Simoncini, de voorzitter van de supportersvereniging van ADO, toont alle begrip voor de gevoelens van de ADO-supporters. "Na elf jaar worden we eindelijk kampioen en gaan we naar de eredivisie", zegt Simoncini. "We willen dat met z'n allen vieren in het stadion. Wij als supportersclub garanderen dat dat zonder problemen kan. Maar 386 kaarten is absoluut te weinig. Wij willen een combiregeling voor achthonderd tot duizend man. "

ADO Den Haag

De directie van ADO Den Haag zit in haar maag met de situatie. Om te voorkomen dat supporters zonder kaartje toch naar Deventer afreizen, liet de club eerder al weten dat de wedstrijd zondagmiddag rechtstreeks wordt uitgezonden via een videoscherm in het eigen Zuiderpark-stadion. Supporters krijgen voor de gelegenheid gratis toegang tot het Zuiderpark.

De koepelorganisatie van supportersverenigingen (SOVS) steunt de supporters van ADO Den Haag. De SOVS vindt dat de club gezien het gedrag van de supporters in de afgelopen jaren recht heeft op een groter aantal kaarten. De autoriteiten in Deventer zouden ten onrechte beleid voeren op basis van de in het verre verleden opgebouwde reputatie van de ADO-supporters.

De supportersclub van ADO Den Haag ziet nog wel een mogelijke oplossing voor het probleem. "Als de gemeente Deventer alsnog een veel groter aantal kaarten beschikbaar stelt, zijn wij blij", zegt Simoncini. "Maar dat wordt erg moeilijk. Tot nog toe nemen ze ons helemaal niet serieus. En het is nog maar een paar dagen tot de wedstrijd."