WASHINGTON - Basketballegende Michael Jordan keert niet terug in een bestuursfunctie bij NBA-club Washington Wizards. De teamdirectie liet in een verklaring weten geen prijs meer op zijn diensten te stellen. Jordan, die vorige maand bij de Wizards definitief stopte als speler, reageerde boos en geschokt op de verrassende afwijzing.

"Het was absoluut de bedoeling dat ik mijn oude bestuursfunctie bij de club opnieuw zou oppakken zodra ik als speler was gestopt", foeterde Jordan (40). "Dat was duidelijk zo afgesproken met de clubleiding. Ik ben verbijsterd dat ik nu plotseling niet meer welkom ben. Ik weet ook niet waarom ik niet meer gewenst ben."

Uitverkocht

Jordan fungeerde van januari 2000 tot oktober 2001 bij de Wizards als directeur spelerszaken. Daarna keerde hij voor de tweede keer in zijn loopbaan terug als speler in de NBA. In de afgelopen twee jaar slaagde hij er niet in de Wizards voor de eerste keer in zes jaar naar de playoffs te leiden. Wel waren alle 82 thuiswedstrijden in de afgelopen twee seizoenen uitverkocht, vooral dankzij de aanwezigheid van Jordan.

De zesvoudige winnaar van het NBA-kampioenschap, met Chicago Bulls, uitte de afgelopen maanden stevige kritiek op zijn ploeggenoten. Ook liet Jordan zich niet al te positief uit over enkele directieleden van de Wizards.

Contacten

Zijn rol in het Amerikaanse basketbal lijkt na zijn gedwongen vertrek in Washington nog lang niet uitgespeeld. Jordan zou al met Atlanta Hawks en Chicago Bulls, waar hij dertien seizoenen speelde, onderhandelen over een functie in het management.