VILVOORDE - Het Nederlands mannenvolleybalteam heeft woensdag de laatste oefenwedstrijd voor het EK-kwalificatietoernooi verloren in en tegen België. In Vilvoorde werd het 3-1 voor de Belgen: 25-21 -25 25-21 25-20.

Coach Bert Goedkoop kon voor het eerst een beroep doen op Reinder Nummerdor, die zondag met zijn club Milano werd uitgeschakeld in de Italiaanse playoffs. Nummerdor is daardoor alsnog beschikbaar voor het EK-kwalificatietoernooi dat vrijdag in Macedonië begint. Plaatsing voor het EK is van groot belang om zicht te houden op deelname aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene.

Nummerdor kwam één set in het veld, tot tevredenheid van Goedkoop die al zijn spelers inzette. Alleen Joram Maan bleef met een lichte blessure uit voorzorg aan de kant. Verheugend voor de coach was de terugkeer in de ploeg van spelverdeler Nico Freriks. Hij liep vorige week in een oefenduel met Brazilië een rugblessure op, maar is inmiddels voldoende hersteld. België was desondanks net als dinsdag (3-0) te sterk.