GRONINGEN - De president van de rechtbank in Groningen moet beoordelen of Wopke de Vegt terecht aanspraak maakt op betaling van salaris voor de periode dat hij als trainer/coach voor schaatsster Marianne Timmer is opgetreden. In een kort geding eiste De Vegt maandagmiddag dat Timmer alsnog over de brug komt met het geld.

Het gaat om het salaris vanaf zijn indiensttreding per 1 april tot het moment dat het dienstverband rechtsgeldig is opgezegd. Behalve het salaris van 12.500 gulden per maand claimt De Vegt zo'n .000 gulden aan onkosten, vergoeding voor een lease-auto en .000 gulden als bonus in verband met de kwalificatie voor de Worldcup. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 180.000 gulden.

De advocaat van Timmer ontkent dat de afspraken ooit zijn gemaakt en meent dat zijn cliënte het slachtoffer dreigt te worden van een aantal mensen in haar omgeving die geld aan haar willen verdienen. Nu er niets op papier staat en De Vegt zijn vorderingen evenmin aannemelijk kan maken, moeten die zonder meer worden afgewezen, meent hij.

Dat Timmer voorafgaand aan de rechtszaak haar voormalig trainer een afkoopsom van 75.000 gulden heeft aangeboden, komt volgens haar advocaat M.J. Blokzijl uitsluitend voort uit haar behoefte rust te creëren opdat ze zich zo goed mogelijk kan voorbereiden op het schaatsseizoen.

Hij verwijt De Vegt, die momenteel coach is van onder meer Marieke Wijsman en Yvonne Leever, dat die zelf niets heeft ondernomen een oplossing te bereiken maar haar wel vlak voor de topwedstrijden in een rechtszaak betrekt. "Opzet of toeval?" aldus Blokzijl.

De president van de rechtbank doet vrijdag uitspraak.

/DOSSIERSchaatsen