NEW YORK - Voor Kristie Boogert en Miriam Oremans kwam zaterdag het eind aan de US Open in New York. De Nederlandse tennisspeelsters verloren de tweede ronde dubbelspel van de Amerikaanse Chanda Rubin en de Wit-Russische Natasja Zvereva: 4-6 -6.

De vice-kampioenen van de Olympische Spelen in Sydney waren kansloos. In de eerste set verloor Boogert gelijk de eerste opslagbeurt, een fout die niet meer te herstellen was. Zwak serveren van Boogert leidde ook de definitieve nederlaag in.

Op 4-4 stond zij op eigen service met 40-0 voor om de opslagbeurt toch nog in te leveren. "Slecht gespeeld", vond Boogert na afloop zelf. "Erg slecht zelfs."

Voor de 30-jarige Oremans was dit waarschijnlijk het laatste optreden in een grandslam in haar loopbaan. Als zij in januari niet rechtstreeks in het hoofdtoernooi van de Australian Open staat, houdt ze het toptennis voor gezien.

Kristie Boogert (28) overweegt pas eind van het jaar of zij haar loopbaan voortzet. "Ik speel eerst nog een serie wedstrijden, challengers en WTA-tour, in het naseizoen. Daarna besluit ik wat ik volgend jaar zal doen."