EIDNHOVEN - Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben de handtekening van Boris Becker. Dat houdt in dat de voormalige Duitse tenniskampioen in oktober present is tijdens het toernooi van de twee Nederlandse tenniscoryfeeën, de Alex Tennis Classics in Eindhoven.

Vorig jaar had drievoudig Wimbledon-kampioen Becker ook zijn deelname toegezegd voor het seniorentoernooi, maar gaf hij de voorkeur aan een golftoernooi in Schotland. "Nu komt hij zeker. Becker is verzekerd van prijzengeld, dat scheelt. Maar we wilden hem ook graag, omdat hij nog altijd garant staat voor goed tennis. Hij is top als hij speelt" zegt Jacco Eltingh.

Noah, McEnroe, Korda

De organisatie van het seniorentoernooi uit de Tour of Champions presenteerde woensdag de namen van de acht oud-kampioenen die in oktober naar Eindhoven komen. Zij strijden om een prijzengeld van .000 euro. Behalve Becker, Haarhuis en Eltingh verschijnen in ieder geval titelverdediger John McEnroe, Petr Korda, Emilio Sanchez en Yannick Noah. Pat Cash wordt waarschijnlijk de achtste speler.

Het vierdaagse invitatietoernooi, dat rekent op 19.000 betalende bezoekers, heeft voor zaterdagavond 4 oktober een bijzondere demonstratie gepland. De 'gouden tennisgeneratie' van Nederland speelt een dubbelpartij: Jan Siemerink en Richard Krajicek versus Eltingh en Haarhuis.