MIAMI - De Nederlandse zeilsters zijn ook op de tweede dag van het wereldkampioenschap in de Yngling-klasse de middelmaat niet ontstegen.

Annelies Thies, die geen deel uitmaakt van de olympische selectie, deed het met haar bemanningsleden Lieske Wierenga en Caroline Heerema maandag relatief nog het best. Ze finishte voor de kust van Miami bij krachtige wind tweemaal in de top tien (negende en tiende plaats).

Thies schoof daardoor op naar de vijftiende positie in het algemeen klassement, vijf punten achter Mandy Mulder, die voor de kust van Miami wordt bijgestaan door Mary Faber en Merel Witteveen. Het trio Renee Groeneveld/Annemieke Bes/Marge Kampen is zestiende.

Achterhoede

Janneke Hin, met Brechtje van der Werf en Floortje Hendriksen aan boord, voer ook in de derde en vierde race in de achterhoede en viel terug naar de 27e positie in het klassement. Nederland mag één boot van dit type afvaardigen naar Peking.

Bondscoach Maurice Paardenkooper besloot tot een gezamenlijk praatsessie na de mislukte tweede dag. "We moeten de koppen bij elkaar steken. Het team bestaat uit twaalf mensen en twaalf meningen en ideeën. We moeten nu kunnen omschakelen. Wij zijn hier gekomen om een topprestatie neer te zetten en niet om dit te doen. Opvallend is dat alledrie teams niet goed presteren. Daar moeten we grip op krijgen."

ZIE OOK:

Dossier WK Yngling