BARCELONA - Het contract van Patrick Kluivert met FC Barcelona loopt in de zomer van 2005 af. Over zijn toekomst bij de Catalaanse club wordt echter in de komende dagen beslist.

Op 15 mei loopt de deadline af waarin de Spaanse club het salaris van Kluivert kan halveren; van naar verluidt 6 miljoen naar miljoen euro per jaar. Als tegenprestatie wordt de transfersom van Kluivert contractueel teruggebracht van 36 miljoen euro naar ,8 miljoen euro.

Met het lage prijskaartje om de nek is er bij elke Europese topclub plaats voor Kluivert die in de interland tegen Portugal het record van Dennis Bergkamp van 37 doelpunten voor het Nederlands elftal evenaarde.

Manchester United

Kluivert zelf wil bij FC Barcelona blijven. Geruchten over een mogelijke transfer naar Manchester United wijst hij van de hand. "Ongefundeerd", zegt de 26-jarige spits op de webiste van FC Barcelona. "Ik heb altijd gezegd dat ik bij Barcelona wil blijven. Ik word er een beetje moe van dat telkens te moeten herhalen."

Deadline

Over zijn toekomst is Kluivert nog niet benaderd door de clubleiding. "De deadline is 15 mei. Als de club wil praten, okay. Ik wacht af." Kluivert wordt met Manchester United in verband gebracht omdat de Engelse kampioen op zoek naar versterking is voor de aanval.

Manager Ferguson zoekt een spits die met Van Nistelrooij een tandem kan vormen. Volgens Engelse kranten heeft Van Nistelrooij de naam Kluivert laten vallen.