SITTARD - Polsstokhoogspringer Rens Blom heeft in zijn al maanden durende revalidatie een belangrijke stap gezet. De Limburgse wereldkampioen van 2005 heeft de looptraining hervat.

Blom werd op 8 oktober vorig jaar in Rotterdam aan de linkerachillespees geopereerd. De atleet had al jaren last van de pees.

De afgelopen maanden hield Blom zich vooral bezig met aquajoggen, krachttrainingen, lenigheidsoefeningen, turnen en mountainbiken. "Het voelt goed weer hard te lopen en korte tempoloopjes te doen. Mijn achillespees reageert goed op de nieuwe belasting", zegt Blom maandag over het verloop van zijn herstel.

Geduld

Blom heeft kwalificatie voor de Olympische Spelen in Peking nog niet uit het hoofd gezet, hoewel hij weet dat dat traject nog moeilijk genoeg gaat worden als hij terugkomt in de wedstrijdsport. "Ik heb veel geduld moeten opbrengen om niet te forceren. Ik wilde zo graag, maar wist ook dat ik daarmee het herstel onder druk zou zetten."

Als de pees goed blijft reageren, hoopt Blom op niet al te lange termijn meer explosiviteit in de training te kunnen aanbrengen. "Uiteindelijk is dat de belasting waarmee de pees te maken krijgt als ik ga springen. Pas dan weet ik echt of de achillespees het aankan."