AIGLE - De internationale wielrenunie UCI heeft maandag vijftien ploegen aangewezen die in aanmerking komen om met een wildcard uit te komen in wedstrijden uit de ProTourcyclus.

Tot de teams die deze extra status verkregen behoort ook het Nederlandse Skil-Shimano.

De vijftien ploegen voldoen aan de eisen van de UCI ten aanzien van niveau, organisatie en antidopingbeleid. Ze zijn net als de achttien ProTourteams verplicht mee te doen aan het biologisch paspoort-programma en daartoe een financiële bijdrage te leveren.

De UCI introduceerde de wildcards mede op verzoek van teams, renners en organisatoren om voor alle deelnemers aan ProTourwedstrijden dezelfde regels te kunnen hanteren.

De vijftien teams die een wildcard kregen zijn: Elk Haus-Simplon (Oos), Team Volksbank (Oos), Landbouwkrediet-Tonissteiner (Bel), Topsport Vlaanderen (Bel), Andalucia-Cajasur (Spa), Karpin Galicia (Spa), Agritubel (Fra), Barloworld (GBr), CSF Group Navigare (Ier), Acqua Sapone-Caffe Mokambo (Ita), Tinkoff Credit Systems (Ita), Skil-Shimano (Ned), BMC Racing Team (VSt), Slipstream Chipotle presented by H30 (VSt), Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli (Ven).