ROTTERDAM - De derde en laatste wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam is vergeven aan Marcos Baghdatis, de nummer zeventien van de wereldranglijst. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

De Cyprioot zorgde vorig jaar nog voor ophef door, ondanks een toezegging, niet in Ahoy' te verschijnen. Hij meldde zich de vrijdag voor aanvang van het toernooi af met een blessure, maar speelde een dag later gewoon de finale in Marseille.

Toernooidirecteur Richard Krajicek heeft er diverse keren met de speler en diens management over gesproken. "We kunnen het verleden achter ons laten en ik ben blij dat we Marcos eindelijk in Rotterdam kunnen zien. Hij is een sterke, charismatische speler."

Nadal

Vier tennissers uit de mondiale top vijf zijn vanaf 18 februari actief in Rotterdam. Het zijn de Spanjaard Rafael Nadal, de Serviër Novak Djokovic (winnaar Australian Open), de Rus Nikolai Davidenko en de Spanjaard David Ferrer.

Ook de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, verliezend finalist van de Australian Open, is van de partij. Raemon Sluiter en Robin Haase vormen de Nederlandse inbreng. Zij ontvingen eerder al een wildcard.