AMSTERDAM - Zweden heeft zich ten koste van Israël geplaatst voor de kwartfinale van de Davis Cup. Jonas Björkman versloeg in het laatste duel Harel Levy met 0-6, 6-4, 6-3, 7-6, waardoor de eindstand in Israël 3-2 in het voordeel van de Zweden werd. In de kwartfinale neemt Zweden het op tegen Argentinië.

Israël begon sterk tegen Zweden en kwam op een 2-1 voorsprong. Dudi Sela versloeg Jonas Björkman in drie sets en dubbelpartners Jonathan Erlich en Andy Ram hadden weinig problemen met hun Zweedse tegenstanders Simon Aspelin en Robert Lindstedt. Zweden herpakte zich sterk en won het vierde en het laatste duel.

Ook Duitsland plaatste zich zondag voor de kwartfinale. Philipp Kohlschreiber, de nummer 28 van de wereld, sloeg de Duitsers tegen Zuid-Korea in eigen land naar de 3-2 eindoverwinning door Hyung-Taik Lee te verslaan: 6-0, 4-6, 6-1, 7-6 (1). In april speelt Duitsland tegen Spanje, dat dit weekeinde Peru kansloos van de baan veegde.

Tsjechië

Tsjechië staat voor het eerst in zes jaar in de kwartfinale. Het Belgische koppel Kristof Vliegen en Olivier Rochus was niet opgewassen tegen Thomas Berdych en Radek Stepanek, die de ruim vier uur durende wedstrijd voor eigen publiek met 6-7 (2), 7-6 (6), 7-5, 5-7, 6-4 wonnen. Hierdoor werd de eindstand 3-2. Tsjechië komt in de kwartfinale Rusland tegen.

Frankrijk, Argentinië, Rusland en de Verenigde Staten plaatsten zich al eerder voor de kwartfinale van de Davis Cup.