VENLO - Willem II bleek in de eerste seizoenshelft een prima geneesmiddel voor VVV-Venlo. De Limburgers wonnen in Tilburg en bleven vervolgens zeven duels op rij ongeslagen.

Ook in eigen stadion De Koel leek de tobbende ploeg van trainer André Wetzel zondagmiddag lange tijd aan het langste eind te trekken. Invaller Cristiano bracht Willem II in de slotfase echter verdiend langszij: 1-1. Met het gelijkspel schieten beide teams in de strijd tegen degradatie echter niet veel op.

VVV-Venlo en Willem II stelden in de eerste helft teleur. De Tilburgers hadden het meeste balbezit, maar het leidde geen enkele keer tot een fatsoenlijke aanval of gevaar voor het Venlose doel.

Amrabat

Ook VVV was amper bij machte om met goed verzorgd veldspel kansen te creëren. De spaarzame oplevingen kwamen tot stand via afstandsschoten van Nordin Amrabat, Keisuke Honda en Ekrem Kahya. En als de Limburgers een keer gevaarlijk opdoken in het strafschopgebied van Willem II, ontbrak de goede voortzetting.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een spelhervatting tot stand kwam. Op slag van rust mocht de sterk spelende VVV-verdediger Peter Reekers uit een corner ongehinderd binnen knikken: 1-0.

Toeval

Ook na de hervatting bleef het voetbal vooral op toeval gebaseerd. VVV was na een uur dichtbij de tweede treffer, maar doelman Maikel Aerts tikte de vrije trap van Kahya uit de hoek. Aerts had enkele minuten later geluk dat de VVV-aanvallers Jason Oost en Sandro Calabro elkaar voor de voeten liepen in plaats van te scoren.

Willem II-trainer Andries Jonker greep in en wisselde in korte tijd drie spelers. De laatste wissel bleek zeer effectief: Cristiano stond nog geen minuut in het veld of hij kopte de gelijkmaker binnen.

In de slotfase probeerden VVV-Venlo en Willem II met meer geluk dan wijsheid de beslissing te forceren, maar beide teams hadden zondagmiddag geen recht op de overwinning.