BERLIJN - Schaatser Sven Kramer heeft bij de WK allround in Berlijn ook na de derde afstand de leiding in de algemene rangschikking behouden. Wel maakte de Amerikaan Shani Davis iets van zijn achterstand op de Fries goed.

Davis won de mijl in 1.45,93. Kramer kwam uit op 1.46,47. Hij werd daarmee vierde op de afstand, verder nog achter Denny Morrison (Can) en Jevgeni Lalenkov (Rus)

Op de afsluitende tien kilometer heeft Kramer een voorsprong van ruim tien seconden op Davis. Chad Hedrick staat op de derde plaats. Hij moet ongeveer twintig seconden goedmaken. Wouter Olde Heuvel staat zesde in het klassement.

Misgaan

"Ik denk niet dat er nog wat kan misgaan", zei Kramer, hoewel hij niet helemaal tevreden was over zijn rit. "Het verschil in mijn voordeel is nog steeds riant."

Op de 1500 meter werd Olde Heuvel ook zesde. Ben Jongejan eindigde als negende en Carl Verheijen dertiende.

Van Deutekom

Ook Paulien van Deutekom heeft na de 1500 meter de leiding in het klassement bij de WK allround behouden. De 26-jarige schaatsster uit Gouda werd tweede op de mijl in 1.57,83.

Ireen Wüst won (1.57,59) en klom in de rangschikking naar de tweede plek.

Op de afsluitende 5000 meter heeft Van Deutekom nu bijna een seconde (0,98) voorsprong op Wüst. Zaterdag was Van Deutekom op de 3 kilometer duidelijk beter dan de titelverdedigster.

Nesbitt

Christine Nesbitt viel terug. De Canadese heeft bijna drie seconden achterstand op Van Deutekom en is in naam een mindere stayer. /P>

Marrit Leenstra eindigde op de 1500 meter als zevende. Diane Valkenburg werd tiende.