DOETINCHEM - Feyenoord geeft trainer Bert van Marwijk de vrije hand in zijn onderhandelingen met de KNVB. "Nee, we hebben geen deadline gesteld. Als er op 5 juli maar een trainer voor de groep staat", liet algemeen directeur Eric Gudde zaterdagavond in Doetinchem weten.

De nieuwe clubleider zei dat Feyenoord de ontwikkelingen rond Van Marwijk, de beoogde opvolger van bondscoach Marco van Basten, rustig afwacht.

"Het is allemaal nogal prematuur. Maandag zijn we gebeld door KNVB-directeur Henk Kesler met het verzoek tot een oriënterend gesprek met Van Marwijk.

Uiteraard hebben wij daarmee ingestemd. Bert heeft tenslotte een clausule in zijn tweejarige contract dat hij tussentijds mag vertrekken als zo'n kans zich aandient."

Spijt

Gudde: "Of we spijt hebben van die clausule? Nee, dat was nu eenmaal een eis van Van Marwijk toen hij vorig jaar bij Feyenoord terugkeerde.

Daar moeten we nu niet moeilijk over doen. Feyenoord zat destijds in een lastige situatie. We waren blij dat we met Van Marwijk tot een akkoord konden komen. Met die clausule erin, ja. Die moeten en zullen we respecteren."

Uitkomst

Gudde zei dat hij nog niet met Van Marwijk had gesproken over de uitkomst van diens eerste gesprek met KNVB-directeur Henk Kesler, afgelopen vrijdag.

"Bij Feyenoord wilden we maar één ding: winnen van De Graafschap. Dat is gelukkig gebeurd. Nu kunnen we ons even op andere zaken richten."

Opvolging

Over de mogelijke afkoopsom voor Van Marwijk en eventuele kandidaten voor diens opvolging (Gertjan Verbeek van SC Heerenveen?) liet Gudde zich niet uit.

"We hebben natuurlijk wel iets in ons hoofd zitten, maar daar blijft het voorlopig nog even. Totdat er duidelijkheid is over Van Marwijk. Als hij niet naar de KNVB vertrekt, gaan we vrolijk met elkaar verder."

Goede moed

Zelf gaat Van Marwijk vol goede moed de tweede ronde in van de besprekingen met de KNVB-leiding over de mogelijke opvolging van bondscoach Marco van Basten na de zomer.

"Maar we zijn er nog lang niet. De insteek is in elk geval van beide kanten positief", liet hij zaterdagavond in Doetinchem weten.

gesprek

Van Marwijk zei te verwachten dat komende week het tweede gesprek zal plaatsvinden met KNVB-directeur Henk Kesler. Vrijdag was het eerste onderhoud, met toestemming van Feyenoord.

"Ik heb de kwestie zaterdagmiddag heel even besproken met mijn spelersgroep. Ik heb hen op het hart gedrukt dat niemand zich hierdoor negatief mag laten beïnvloeden. Ik natuurlijk ook niet. Gezien ons spel en onze zege tegen De Graafschap (1-3) is dat gelukt."