EINDHOVEN - Gertjan Verbeek had zaterdag na het gelijkspel tegen PSV (1-1) te maken met verschillende gevoelens. "Ik ben ietwat teleurgesteld in het resultaat", zei de trainer van SC Heerenveen. "Over de manier waarop we hebben gevoetbald, ben ik zeer tevreden."

Dat Heerenveen in Eindhoven niet meer dan een punt behaalde, lag volgens Verbeek vooral aan de doelman van PSV. "Gomes pakte een paar ongelooflijke ballen. Daar doe je niets aan, dan houdt het gewoon op."

Verbeek had genoten van zijn ploeg. "Als je tegen de koploper en gedoodverfde titelkandidaat zo weet te voetballen en zoveel kansen afdwingt, dan moet je daar trots op zijn.

Het is een bevestiging dat we op de goede weg zijn. We gaan op deze wijze nog voldoende punten pakken."

Lodeweges

Dwight Lodeweges, invaller voor de zieke Sef Vergoossen, was juist redelijk tevreden over het resultaat en niet over de manier van spelen. "We houden onze voorsprong op Heerenveen vast. Dat vind ik even het belangrijkste", zei de coach.

"We zijn in een proces bezig. We willen steeds meer van ons eigen doel afspelen. Dat gaat met vallen en opstaan. In de tweede helft hinkte onze ploeg op twee gedachten.

De achterhoede dacht aan verdedigen, de voorhoede aan aanvallen. Daardoor ontstond op het middenveld veel ruimte."

Complimenten

Lodeweges was bijzonder te spreken over de Friese tegenstander. "Heerenveen is een hele mooie ploeg. Ze verdienen complimenten."