KUMASI - Ghana is zaterdag als derde geëindigd in het toernooi om de Afrika Cup. Het gastland was in Kumasi met 4-2 te sterk voor Ivoorkust.

De Ivorianen gingen lange tijd aan de leiding, maar Quincy Owusu-Abeyie (ex-Jong Oranje) zette met zijn doelpunt in de zeventigste minuut Ghana op het winnende spoor.

Owusu-Abeyie bracht Ghana na een prachtige solo langs drie verdedigers weer langszij (2-2), waarna Junior Agogo en Haminu Dramani in de slotfase hun land naar het brons schoten.

Vermakelijk

Slechts twee dagen nadat Ghana en Ivoorkust in de halve finales verloren van respectievelijk Kameroen en Egypte, maakten ze er een vermakelijke strijd om de derde plek van. Het organiserende land nam na tien minuten de leiding via Sulley Muntari.

Twee treffers van Boubacar Sanogo keerden het duel echter volledig om. Het eerste doelpunt van de Ivoriaanse spits betekende de 94e treffer van het toernooi, een record. In 1998 werd tijdens de Afrika Cup in Burkina Faso 93 keer gescoord.

Compliment

Na het doelpunt van Owusu-Abeyie ging het Ghana van bondscoach Claude Le Roy alsnog naar de winst. "Mijn spelers waren fantastisch. Ik moet mijn team een groot compliment maken", aldus Le Roy. Kameroen en Egypte strijden zondag om de titel.