WENEN - De tennissers van de Verenigde Staten hebben zaterdag in Wenen de kwartfinales van de Daviscup bereikt. De broers Bob en Mike Bryan haalden het derde punt binnen door het dubbelspel te winnen van hun Oostenrijkse tegenstanders Julian Knowle en Jurgen Melzer. Het werd 6-1 6-4 6-2.

Andy Roddick en James Blake hadden de titelhouder vrijdag al op een comfortabele voorsprong van 2-0 gezet. De enkelspelen van zondag zijn alleen nog voor de statistieken.

Ook Frankrijk, Argentinië en Tsjechië bereikten zaterdag al de laatste acht. Dubbelpartners Michael Llodra en Arnaud Clement hadden vijf sets nodig om de Roemenen Florent Mergea en Horia Tecau op de knieën te krijgen: 6-3 6-4 6-7 (6) 3-6 en 6-2. Vrijdag wonnen Richard Gasquet en Jo-Wilfried Tsonga al hun beide enkelspelen.

Argentinië

Argentinië rekende af met Groot-Brittannië. David Nalbandian en Jose Acasuso versloegen Jamie Murray en Ross Hutchins in drie sets (6-2 7-6 6-0) en haalden daarmee het derde punt binnen.

De Tsjechen hadden beduidend meer moeite om België in het dubbelspel te verslaan. Tomas Berdych en Tadek Stepanek wonnen in vijf sets van Oliver Rochus en Kristof Vliegen: 6-7 (2) 7-6 (8) 7-5 5-7 en 6-4.