MOSKOU - Onder aanvoering van de weer fitte Novak Djokovic heeft Servië zich zaterdag teruggevochten in het Daviscupduel met Rusland. Djokovic won samen met Nenad Zimonjic het dubbelspel van de Russische tennissers Michail Joezjni en Dmitri Toersoenov. Het werd 6-3 7-6 7-6.

Rusland had vrijdag de twee enkelspelen gewonnen. Djokovic, winnaar van de Australian Open, ontbrak hierbij vanwege een verkoudheid. De Russen verdedigen zondag een voorsprong van 2-1.

Een overwinning in het enkelspel is genoeg voor een plek in de kwartfinales van de Daviscup. Rusland won het landentoernooi in 2006. Vorig jaar ging de finale verloren tegen de Verenigde Staten.

Duitsland

Duitsland nam zaterdag een voorsprong in het duel met Zuid-Korea. Phillip Kohlschreiber en Philipp Petzschner wonnen het dubbelspel van hun Zuid-Koreaanse opponenten in drie sets: 6-1 6-3 6-3.

De tennissers uit Zuid-Korea spelen voor het eerst sinds 1987 weer in de wereldgroep van de Daviscup. Jae-Sung An zorgde vrijdag voor een verrassing door Kohlschreiber, de nummer 28 van de wereld, in drie sets te verslaan. Duitsland heeft zondag aan een overwinning in het enkelspel genoeg voor een plek in de kwartfinales.