RIJSWIJK - De topper in de eerste divisie, tussen FC Den Bosch en koploper RKC Waalwijk, is vrijdagavond onbeslist geëindigd. Het duel in Den Bosch eindigde in 1-1. Daarmee sloeg RKC met succes de aanval van zijn provinciegenoot af.

Den Bosch had met een zege op drie verliespunten achterstand kunnen komen. Door het gelijkspel blijft de voorsprong van koploper RKC echter geruststellend.

De Waalwijkers kwamen na 6 minuten op voorsprong dankzij een treffer van Exouzidis. Op slag van rust maakte Den Bosch-verdediger Peter van den Berg (ex-RKC) gelijk.

Volendam

Volendam, nummer twee, verkleinde de achterstand wèl. De Noord-Hollanders leken tegen MVV af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar zes minuten voor tijd bracht invaller Yannick de Wit zijn werkgever de overwinning.

Daardoor komt Volendam op 49 punten. Zes minder dan RKC. FC Zwolle en Den Bosch hebben negen punten minder, maar beiden nog een wedstrijd tegoed. Volendam bleef overigens voor het zestiende competitieduel op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van 5 oktober 2007.

ADO

ADO Den Haag stelde zijn 4000 supporters tevreden met een ruime overwinning op Stormvogels Telstar. Fans hielden tijdens het duel een collecte voor de noodlijdende club.

Die steunbetuiging deed het elftal blijkbaar goed. Dankzij treffers van Meric, Al Kadi en Janmaat won ADO met 3-0.