AMSTERDAM - Servië kan op de openingsdag van de Davis Cup-ontmoeting met Rusland geen beroep doen op sterspeler Novak Djokovic. De winnaar van de Australian Open kampt met griep en moet zich daardoor terugtrekken voor zijn partij tegen Mikhail Youzhny.

De blessure van Djokovic is niet de enige tegenslag voor de Serviërs. Ook Janko Tipsarevic moest zich geblesseerd afmelden.

Servië hoopte Djokovic op tijd klaar te stomen voor de ontmoeting in de eerste ronde van de Davis Cup, maar vrijdagochtend bleek de nummer drie van de wereld te ziek om te spelen.

Zaterdag wordt bekeken of de tennisser voldoende is hersteld om in het dubbelspel in actie te komen. Tipsarevic, die last heeft van maagproblemen, komt in Moskou waarschijnlijk het hele weekeinde niet in actie.

Safin

Ook Rusland kampt met personele problemen. Kopman Marat Safin meldde zich donderdag af voor het enkelspel wegens een blessure aan zijn been. Captain Shamil Tarpischev hoopt Safin zaterdag aan de zijde van Dmitry Tursunov wel uit te laten komen in het dubbelspel.

Nederland hoeft pas in april weer in actie te komen in de Davis Cup. In de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone is Letland of Macedonië, welke landen dit weekeinde tegenover elkaar staan, de tegenstander.