Real Madrid heeft de koppositie in de Spaanse Primera Division veroverd dankzij een 3-1-overwinning op Real Sociedad. Het betekende de vijfde zege op rij voor de Madrilenen die Alaves en Deportivo op de ranglijst passeerden.

De finalist in het UEFA Cuptoernooi van afgelopen seizoen verloor op eigen veld met 1-0 van Sevilla. Barcelona won dankzij een doelpunt van Patrick Kluivert met 1-0 bij Villarreal.

De Russische international Khokhlov, ex-PSV'er, zette Sociedad zaterdag in Madrid in de 39e minuut op voorsprong, toen hij een goed uitgevoerde counter succesvol afrondde. Nog voor rust kwam de formatie uit Madrid, waar Hierro zijn 400e competitiewedstrijd speelde, langszij toen de Noorse verdediger Kvarme een ongevaarlijke pass van Raúl in het eigen doel werkte, 1-1. In de tweede helft bracht Raúl zijn ploeg op voorsprong, waarna Figo vanaf de penaltystip het vonnis over Sociedad velde, 3-1.

Betis Sevilla kwam zondag in punten op gelijke hoogte met Real Madrid door een 1-0-overwinning op Real Mallorca. Tomas benutte in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop. Betis passeerde - net als Real Madrid - Alaves op de ranglijst. Met Jordi in de basis en Witschge als invaller verloor Alaves op eigen veld met 1-0 van Sevilla. De onttroonde koploper speelde vanaf de 67e minuut met tien man nadat Téllez uit het veld was gestuurd.

Sportweek Online