ROTTERDAM - Richard Krajicek is blij dat Raemon Sluiter over twee weken bij het ABN Amro-toernooi zijn loopbaan definitief beëindigt. "Ik ben blij dat hij besloten heeft bij ons te stoppen", zei de toernooidirecteur donderdag.

"Hij heeft een supercarrière gehad. Hopelijk gaat hij dit jaar zijn beste resultaat ooit halen en gaat hij ons verrassen."

wildcard

Sluiter stond een keer in de finale van het ABN Amro-toernooi. Krajicek gaf hem voor de komende editie een wildcard. "Ik heb hem in oktober al gezegd dat we het leuk zouden vinden als hij hier zijn laatste toernooi zou spelen. Ik wist begin dit jaar al dat hij de knoop had doorgehakt, maar het is gelukkig lang stil gebleven."

Sluiter

Sluiter verklaarde zijn afscheid aan hand van de uitspraak dat het mooi is geweest. De Rotterdammer was aanvankelijk van plan nog een jaar aan zijn carrière te plakken, maar het gevoel dat hij wilde stoppen kreeg uiteindelijk de overhand.

Tegenstaan

Op 2 januari kwam hij onder de douche tot de conclusie dat hij er klaar mee was. "Wat er om het tennis heen hangt, ging mij steeds meer tegenstaan."

"Er kwamen steeds meer minnetjes dan plusjes. De mist is toen opgetrokken voor mij. Ik ben klaar met tennis op het hoogste niveau."

Ahoy

Sluiter wilde wel per se in Ahoy' zijn loopbaan afsluiten. "Ik ben er als ballenjongen begonnen en heb er altijd van gedroomd daar te spelen. Als ik in Ahoy' afscheid neem, is de cirkel rond voor mij."