ROTTERDAM - Voetbal is amusement, maar NAC Breda had daar woensdagavond bij Sparta geen boodschap aan. De ploeg van de scheidende trainer Ernie Brandts maakte zijn hoge positie in de eredivisie geen moment waar, maar won wel met 0-1.

NAC moest het duel uitspelen zonder Rogier Molhoek. Hij kon er in de slotfase uit na zijn tweede gele kaart.

Mat

NAC leek op het Kasteel niet voor de winst te willen gaan. De Bredanaars speelden mat terwijl er toch veel te verdienen viel.

Door een zege tegen Sparta zou het in punten gelijk komen met de subtoppers FC Groningen en Feyenoord.

Uitwedstrijden

De angst voor de Rotterdammers was ook onnodig omdat NAC van alle clubs in de eredivisie het best presteert in uitwedstrijden.

Dat de Brabanders uiteindelijk geen schade opliepen, kwam voornamelijk door de geringe tegenstand van Sparta.

Strijdlust

De ploeg van trainer Foeke Booy kon tegen NAC de strijdlust niet opbrengen die tegen FC Twente en VVV-Venlo resulteerde in twee zeges.

Sparta moet nu zondag in de derby thuis tegen Excelsior winnen om wat meer lucht te krijgen in de strijd tegen degradatie.

Toeschouwers

Zowel Sparta als NAC slaagde er voor rust niet in de toeschouwers te vermaken. Vooral NAC, met Patrick Mtiliga en Ronnie Stam terug in de basis, maakte zijn hoge positie in de eredivisie geen moment waar.

Doelman Jelle ter Rouwelaar moest nog de meeste arbeid verrichten, maar dat kwam door de talloze terugspeelballen van zijn ploeggenoten. Alleen Joonas Kolkka was twee keer gevaarlijk met schoten.

Dissels

Ook Sparta kon voorin weinig uitrichten, maar de Kasteelclub probeerde in elk geval het thuispubliek te vermaken, maar verder dan twee schoten op doel van Charles Dissels kwamen ook de Rotterdammers niet.

Idabdelhay

In de tweede helft nam NAC wat meer initiatief, maar bleef het in een te laag tempo voetballen. Toch namen de Brabanders in de 63e minuut een voorsprong.

Invaller Fouad Idabdelhay strafte slap verdedigen bij Sparta af: 0-1. Daarna ging het elftal van Booy tevergeefs op jacht naar de gelijkmaker.