AMSTERDAM - Arnold Kruiswijk vertrekt aan het einde van het seizoen naar Anderlecht. De 23-jarige verdediger komt transfervrij over van FC Groningen en tekent in Brussel een contract voor vier jaar.

Dat meldt de Belgische club woensdag op zijn website. De geboren Groninger maakte in 2002 zijn debuut en speelde tot nu toe 139 competitiewedstrijden voor de noorderlingen. Daarin wist hij nog niet te scoren.

Kruiswijk maakte vorig jaar deel uit van de selectie van Jong Oranje, die in eigen land de Europese titel met succes verdedigde. De linksbenige verdediger kwam in de poulefase alleen in actie tegen België.

Strafschoppenserie

In de halve finale had hij in de lange strafschoppenserie tegen Engeland de beslissing op zijn voet, maar hij miste. De ploeg van coach Foppe de Haan plaatste zich alsnog voor de finale, waarin Servië met 4-1 werd verslagen. Kruiswijk speelde de volledige eindstrijd mee.

Kruiswijk is niet de eerste speler die Groningen verlaat. Tijdens de winterstop vertrokken Erik Nevland, Rasmus Lindgren en Bruno Silva. De Noor Nevland komt momenteel uit voor het Engelse Fulham en de laatste twee maakten de overstap naar Ajax.