Chelsea heeft zondag voor eigen publiek koploper Liverpool een flink pak slaag gegeven. De Londense ploeg zegevierde met liefst 4-0. Hasselbaink, met Melchiot in het basisteam, zorgde met zijn twaalfde competitietreffer voor 2-0.

De andere treffers op het afgeladen Stamford Bridge kwamen op naam van Le Saux, Dalla Bona en Gudjohnsen. Liverpool speelde niet eens zo slecht bij Chelsea. Maar de ploeg van doelman Dudek miste afmaker Owen, die met een dijbeenblessure aan de kant bleef. Zelfs een strafschop, veroorzaakt door Melchiot, was niet aan de Reds besteed.

Ruud van Nistelrooy maakte zijn prijskaartje van 65 miljoen gulden weer eens waar. De Nederlandse spits scoorde in het duel met Middlesbrough in de 75e minuut en bezorgde daarmee zijn werkgever Manchester United de broodnodige winst. De titelverdediger speelde, zeker in de tweede helft, sterk maar het lukte de aanvallers niet om doelman Crossley te verschalken.

De bevrijdende treffer werd intens gevierd door de "Manchester miljonairs," want dankzij het zevende competitiedoelpunt van de Nederlandse international kan United nog niet worden afgeschreven voor het kampioenschap. "Wanneer het team zulke prestaties blijft neerzetten, dan blijven de spelers erin geloven," reageerde manager Ferguson. "Maar het is een zware strijd."

Sportweek Online