LONDEN - Manchester City heeft zich dinsdag versterkt met Benjani Mwaruwari. De Zimbabwaanse spits komt over van Portsmouth, dat ruim 5 miljoen euro ontvangt.

Benjani, die een contract voor 2,5 jaar tekende, maakte dit seizoen twaalf doelpunten in de Engelse Premier League.

Manchester City wilde de transfer op 31 januari, de laatste dag van de transferperiode, afblazen omdat er twijfels waren over de fysieke gesteldheid van Benjani. Portsmouth riep daarop de hulp in van de Engelse voetbalbond FA.

Stadsderby

De clubs kwamen uiteindelijk overeen dat Benjani voor een aanzienlijk lager bedrag dan afgesproken naar City verhuist. Als hij meer dan 75 wedstrijden speelt voor de club, wordt de transfersom verdubbeld. De Zimbabwaan kan zondag in de stadsderby tegen United zijn debuut maken voor de ploeg van trainer Sven-Goran Eriksson.

Defoe

Portsmouth had Jermaine Defoe op de slotdag van de transferperiode al in huis gehaald als opvolger van Benjani. 'Pompey' huurde de 25-jarige spits, die tijdens zijn debuut tegen Chelsea (1-1) meteen scoorde, in eerste instantie van Tottenham Hotspur, maar nu is hij definitief overgenomen. Defoe onderschreef dinsdag een verbintenis voor 4,5 jaar.