TILBURG - Heerenveen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Willem II op kinderlijk eenvoudige wijze gewonnen. In Tilburg werd het 5-1. Bij de rust leidden de Friezen al met 3-0. De Jong scoorde met het hoofd in de 12e en 17e minuut, Selakovic met de voet in de 31e minuut. In de tweede helft profiteerden Nurmela en opnieuw Selakovic van een collectieve wanprestatie van de thuisclub. Sektioui deed in de 65e minuut voor Willem II nog iets terug, 5-1.

Roda JC heeft in de strijd om kwalificatie voor het UEFA Cup-toernooi dure punten laten liggen bij degradatiekandidaat FC Zwolle: de Limburgers verloren met 3-1. Binnen een kwartier stond de formatie van Peter Boeve al op 2-0, dankzij Richard Roelofsen en Promes. In de tweede helft zorgde Vicelich voor de aansluiting, maar Karlsen besliste het duel in de blessuretijd.

Vitesse zet eindsprint in

Vitesse lijkt een eindsprint te hebben ingezet om klassebehoud veilig te stellen. De ploeg won zaterdagavond met 3-1 van NAC Breda. Voor Vitesse scoorden Amoah (tweemaal) en Peeters. Engelaar herstelde kort na rust het evenwicht (1-1) voor NAC. Hij maakte daarmee een einde aan ruim vijf wedstrijden van improductiviteit.