MANCHESTER - Manchester United heeft de voorlaatste competitiewedstrijd in de Premier League in winst omgezet. Op eigen veld werd Charlton Athletic zaterdag met 4-1 verslagen. Ruud van Nistelrooij scoorde drie keer voor United en bracht daarmee zijn productie in dit seizoen op 43 treffers.

Door de overwinning kwam Manchester United op 80 punten uit 37 wedstrijden. Arsenal staat op 72 uit 35. Het moet zondag thuis winnen van Leeds United om in de titelrace te blijven. Drie dagen later speelt de club van Bergkamp de inhaalwedstrijd tegen Southampton. Op zondag 11 mei is de laatste speelronde. Arsenal speelt uit tegen Sunderland, Manchester United uit tegen Everton.

Topscorer

Met zijn drie doelpunten klom Van Nistelrooij naar de eerste plaats op de topscorerslijst van de Premier League. Hij begon aan de wedstrijd met 21 treffers achter Beattie van Southampton met 23 en Henry van Arsenal met 22. Tegen Charlton speelde hij zijn honderdste wedstrijd voor United. Daarin maakte hij 81 doelpunten. De 26-jarige international werd gekozen tot speler van de maand april in Engeland.

David Beckham opende de score voor United in de 11e minuut. Twee minuten later tekende Jensen voor de gelijkmaker. Nog voor de rust zette Van Nistelrooij de thuisclub op 3-1 door treffers in de 31e en 37e minuut. Kort na de rust bracht hij de eindstand op 4-1.