AMSTERDAM - Martijn Meerdink wordt niet geschorst voor zijn rode kaart in het duel met Roda JC. De tuchtcommissie seponeerde maandag de rode kaart die de FC Groningenspeler zondag kreeg van scheidsrechter Ruud Bossen.

Meerdink werd weggestuurd na een op het oog onschuldige tackle en is komend weekeinde gewoon inzetbaar in de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Na de rode kaart voor Meerdink ontspoorde het duel in Groningen. De ploeg van trainer Ron Jans stond op dat moment met 1-0 voor door een doelpunt van Berry Powel. Negen minuten voor tijd kwam Roda langszij via Andres Oper. Vlak voor tijd ontstonden nog enkele opstootjes, waarbij onder meer Roda-trainer Raymond Atteveld het aan de stok kreeg met zijn eigen verdediger Pa Modou Kah.

Overige schorsingen

Sigourney Bandjar (SC Excelsior), Civard Sprockel (Vitesse), Pa Modou Kah (Roda JC), Ricky van den Bergh (Heracles Almelo), Touvarno Pinas (Stormvogels Telstar), Philipp Haastrup (MVV), Jo Vermast (MVV), Roel de Graaff (HFC Haarlem), Hans van der Haar (ADO Den Haag) en Samir El Moussaoui (ADO Den Haag) werden allen voor een duel geschorst.