ZEIST - Het Nederlands voetbalelftal traint maandagmiddag in voorbereiding op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië niet op het veld van het Katwijkse Quick Boys.

Bondscoach Marco van Basten heeft vanwege het drukke schema van de internationals bij hun clubs van afgelopen week gekozen voor een alternatief programma. De spelers zullen nu aan de slag gaan in de fitnessruimte van hotel Huis ter Duin.

Oranje speelt woensdag in Split tegen Kroatië. Kroatië hoopt woensdag tegen het Nederlands elftal een einde te maken aan de negatieve reeks in Split. Sinds het land in 1991 onafhankelijk werd, heeft de ploeg in de kustplaats zes keer gelijkgespeeld en twee keer verloren.

Juichen

"Het wordt tijd dat we het eigen publiek in Split een keer laten juichen", aldus coach Slaven Bilic. "We zijn blij dat we hier terug zijn om tegen een van de sterkste teams uit Europa te kunnen spelen. Deze wedstrijd zal qua aandacht en publiek van hetzelfde niveau zijn als die tegen Brazilië in 2005."

Kroatie maakte vorig jaar november indruk op Wembley met een zege op Engeland (3-2). Bilic vindt dat zijn team echter lang genoeg heeft stilgestaan bij deze triomf.

Geschiedenisboeken

"We moeten verder nu. Wembley is alweer even geleden. Het heeft in het voetbal geen zin om het verleden te blijven hangen, wat daar is gebeurd behoort tot de geschiedenisboeken. We moeten deze mooie prestatie herhalen. De wedstrijd tegen Nederland is daarvoor een prima gelegenheid."

Bilic beschikt in tegenstelling tot de diverse afmeldingen bij Oranje over een volledige fitte selectie.